ثبت‌نام بیش از ۲۴۰۰ داوطلب در چهارمین دوره مسابقه دانش­‌آموزی نور

با پایان یافتن فراخوان چهارمین دوره مسابقه دانش‌آموزی نور ۲ هزار و ۴۰۹ دانش­‌آموز از ۵ کشور جهان در این رویداد ثبت نام کردند.

به گزارش ایسنا، فراخوان چهارمین دوره مسابقه دانش‌آموزی نور؛ گرامیداشت عمر یاغی، برگزیده جایزه مصطفی(ص) در مردادماه ۱۳۹۸ اعلام شد و مهلت ارسال آثار تا ۳۱ اردیبهشت­ ماه سال ۱۳۹۹ ادامه یافت؛ اما با توجه به شیوع ویروس کرونا و عدم حضور دانش‌­­آموزان در مدارس خود، علاوه بر تمدید این دوره تا پایان مردادماه ۹۹، شرایط ویژه‌­ای برای این دوره از مسابقه دانش‌­آموزی نور اتخاذ شد.

به منظور رعایت اصول بهداشتی اعلام شده از سوی سازمان بهداشت جهانی و وزارت بهداشت مبنی بر رعایت فاصله اجتماعی و اجتناب از اجتماعات، از ابتدای خردادماه ۹۹، ثبت­ نام به صورت خانوادگی برای دانش ­­آموزان میسر شد و هر دانش ­آموز می‌توانست به عنوان سرگروه در منزل و با مشارکت اعضای خانواده خود در مسابقه شرکت کند.

از دیگر شرایط این دوره این بود که در بخش راهنمای علمی که در سایت مسابقه معرفی شده بود، ایده‌­های متنوع علمی مربوط با موضوع مسابقه با در نظر گرفتن امکان اجرا در منزل، به طور مستمر و روزانه به دانش­ ‌آموزان شرکت کننده معرفی می‌­شد.

در چهارمین دوره مسابقه دانش ­آموزی نور؛ گرامیداشت عمر یاغی، ۲ هزار و ۴۰۹ دانش ­آموز در قالب یک هزار و ۸۷ گروه شرکت کردند که تعداد ۶۹۱ فیلم ارسال کردند. شرکت کنندگان این دوره از مسابقه دانش‌­آموزی نور از ۶ کشور جهان از جمله مراکش، الجزایر، مالزی، هند، افغانستان و ایران هستند.

دوره چهارم مسابقه دانش ­­­آموزی نور؛ گرامیداشت پروفسور عمر یاغی، برگزیده جایزه مصطفی(ص) ۲۰۱۵، از مردادماه سال گذشته آغاز شد و موضوع این دوره از مسابقه ساخت فیلم‌های علمی یک دقیقه‌­­ای از آزمایش‌­­­هایی در مباحث مختلف ماده و انرژی است.

مسابقه دانش‌آموزی نور که هر ساله به نام و بزرگداشت یکی از دانشمندان بزرگ جهان برگزار می‌شود، در دوره نخست خود با عنوان «مسابقه دانش‌­آموزی نور؛ گرامیداشت ابن­­­ هیثم» به مناسبت یک­ هزارمین سال انتشار کتاب المناظرِ ابن‌هیثم، ریاضی­‌دان و فیزیک­‌دان شهیر جهان اسلام و دانشمند صاحب نام جهانی در زمینه فیزیک نور، برگزار شد. موضوع آن دوره از مسابقه که مباحث نور و کاربردهای آن بود، مشارکت بیش از چهار هزار دانش‌آموز در سراسر کشور را با ارسال ۱۶۵۰ فیلم ثبت کرد و از صاحبان ۲۰۰ اثر منتخب، تقدیر شد.

مسابقه دانش‌آموزی نور در سال دوم برگزاری خود، گرامیداشت پروفسور جکی­ یینگ؛ برگزیده جایزه مصطفی(ص) ۲۰۱۵ نام گرفت. این دوره از مسابقه در تمامی حوزه‌های علمی همچون فیزیک، شیمی، زیست‌شناسی، ریاضیات، نجوم و یا ترکیبی از علوم مختلف بود که در نهایت بیش از پنج­ هزار دانش‌آموز، دو هزار فیلم از آزمایش‌های علمی خود را ارسال کردند و در روز اختتامیه نیز از ۱۰۰ گروه دانش‌آموزی منتخب تقدیر شد.

بر اساس اعلام ستاد ارتباطات و اطلاع‌­رسانی بنیاد مصطفی(ص)، دور سوم مسابقه دانش ­آموزی نور به نام و بزرگداشت ابن­­رزاز جَزَری در بخش مدارس در حوزه رباتیک برگزار شد که الجزری از موثرترین دانشمندان در علم رباتیک و بدون شک بنیان­گذار مکانیزم‌های مکانیکی در جهان بوده است. موضوع این دوره از مسابقه ساخت ساز و کارهای(مکانیزم­‌های) حرکتی و آزمایش‌­­هایی در مباحث مختلف مکانیک بود که پنج ­هزار و ۱۲۲ دانش‌آموز در قالب ۲ هزار و ۱۸۳ گروه ثبت ­نام کردند و یک هزار و ۷۳۳ فیلم به سایت دبیرخانه ارسال شد و در نهایت در روز اختتامیه از ۱۰۰ گروه منتخب تقدیر به‌عمل آمد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

Check Also

چه چیزی باعث خاص بودن برند آندر آرمور میشود؟

برند آندر آرمور (Under Armour) با توجه به تکنولوژی های پیشرفته و کیفیت بالای محصولات …