رئیس مرکز بهداشت، ایمنی و محیط زیست دانشگاه امیرکبیر گفت: دانشگاهها باید هنگامی بازگشایی شوند که ۷۰ درصد افراد جامعه یا واکسینه شوند یا مبتلا شده باشند. اگر اینطور نباشد ، بازگشایی دانشگاهها کار اشتباهی است.
دکتر حمید کشوری در گفتوگو با ایسنا، ضمن بیان این مطلب اظهار کرد: از زمان آغاز واکسیناسیون دانشگاهیان امیرکبیر تقریبا ۴ هفته گذشته و همزمان با فرآیند واکسیناسیون کلیه اعضای هیات علمی و کارکنان دانشگاه امیرکبیر ونیز حدود ۱۰۰ تا ۲۰۰ نفر از دانشجویان تحصیلات تکمیلی واکسن کووید-۱۹ را در محل دانشگاه دریافت کردند.
وی در مورد واکسیناسیون اساتید این دانشگاه گفت: با اطلاعرسانیهای صورت گرفته در دانشگاه، همه اساتید مراجعه کرده و واکسن تزریق کردند.البته برخی از اساتید هم به دلیل شرایط سنی خود، از قبل واکسن زده بودند. از هفته جاری نیز دوز دوم واکسن اعضای هیات علمی، کارکنان و دانشجویان تزریق خواهد شد.
دکتر کشوری ادامه داد: با توجه به اینکه مرکز بهداشت دانشگاه امیرکبیر، دبیرخانه منطقه ۱ مراکز بهداشت و درمان دانشگاههای کشور است. به همین دلیل از فرآیند واکسیناسیون کل کشور آگاه هستیم. پس از اعلام توقف واکسیناسیون در دانشگاهها، تنها دانشگاهی که فرآیند واکسیناسیون را ادامه داد، دانشگاه علوم پزشکی تهران بود. امیدوارم با تامین واکسن در هفته جاری، بتوانیم شاهد شرایط بهتری در امر واکسیناسیون دانشگاهیان به ویژه دانشجویان باشیم.
دکتر کشوری در رابطه با زمان واکسیناسیون در دانشگاه امیرکبیر افزود: بر اساس دستور وزارت بهداشت، از چهار هفته قبل واکسیناسیون دانشجویان در دانشگاهها به جز دانشگاه تهران متوقف شد که این تفاوت در بین دانشگاهها، سؤالات زیادی را به وجود آورد.
رئیس مرکز بهداشت، ایمنی و محیط زیست دانشگاه امیرکبیر با بیان اینکه در این دانشگاه، واکسن آسترازنکا و سینوفارم برای تزریق در اختیار اعضا قرار گرفت، افزود : طبق قولهایی که گرفتیم، تلاش میکنیم از این هفته واکسیناسیون دانشجویان خوابگاهی تحصیلات تکمیلی را انجام دهیم.
وی خاطرنشان کرد: وزارت علوم و وزارت بهداشت اعلام کردند که اعضای دانشگاهها را واکسینه میکنیم و با توجه به اینکه واکسن برخی از افراد آسترازنکا بوده است، ایمنی این افراد در برابر کووید-۱۹، بعد از دوماه و نیم حاصل میشود که عملا به ترم بعد نمی رسیم. ولی اینکه واکسیناسیون را برای تعدادی از افراد انجام دهیم و بگوییم این افراد مجاز به ورود به دانشگاه هستند، از نظر علمی صحیح نیست. چراکه از نظر علمی، در کل دنیا، دانشگاهها آخرین مراکز تجمعی هستند که میتوانند در زمان همهگیریها بازگشایی شوند. زیرا افراد از شهرها و کشورهای مختلف وارد یک دانشگاه میشوند.
رئیس مرکز بهداشت، ایمنی و محیط زیست دانشگاه امیرکبیر در این رابطه ادامه داد: از نظر علمی، زمانی همه جامعه به حالت عادی بازمیگردد که یا ۷۰ درصد افراد جامعه به بیماری مبتلا شده باشند و یا واکسینه شده باشند. اگر این دو نکته را کنار همدیگر بگذاریم، دانشگاهها باید هنگامی بازگشایی شوند که ۷۰ درصد افراد جامعه یا واکسینه شوند یا مبتلا شده باشند. اگر اینطور نباشد بازگشایی دانشگاهها کار اشتباهی است. در چنین شرایطی، مصونیت فقط برای افرادی است که واکسینه شدهاند در صورتیکه افراد واکسینه شده می توانند ناقل باشند.
وی تصریح کرد: بنابراین به عنوان مثال اگر اساتید وارد دانشگاه شوند، می توانند ناقل باشند و شرایط واگیری را برای خانواده خود ایجاد کنند. این معضلی بود که از اواخر سال گذشته با آغاز واکسیناسیون پزشکان، در رابطه با خانواده آنها به وجود آمد و ریسک ابتلا به کووید-۱۹ برای خانواده اعضای کادر درمان افزایش پیدا کرد. اگر دانشگاهها نیز در چنین شرایطی بازگشایی شوند، ریسک ابتلا به بیماری در میان اعضای خانواده دانشگاهیان افزایش پیدا خواهد کرد . در اغلب کشورهای پیشرفته نیز، اگر قشری در اولویت دریافت واکسن قرار میگ یرد، کل اعضای خانواده آنها نیز واکسینه می شوند.
انتهای پیام
منبع: ایسنا