ایسنا/قزوین مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی قزوین از آغاز فصل سوم کاوشهای خلهکوه تاکستان در ادامه مطالعات باستانشناسی این منطقه برای امکانسنجی ایجاد سایتموزه خبر داد.
علیرضا خزائلی پنجشنبه ۱۰ تیر ۱۴۰۰ با اعلام این خبر گفت: فصل جدید کاوشهای باستانشناسی خلهکوه با هدف خواناسازی فضاهای معماری، نهشتههای باستانی و ساماندهی محوطه برای راهاندازی سایتموزه در این منطقه در اسفند سال ۹۹ به سرپرستی دکتر فریبا سعیدی انارکی آغاز شد که لایه تاریخی بهدست آمده در این فصل از کاوش متعلق به هزاره ششم پیش از میلاد و مربوط به دوره انتقالی مسسنگی قدیم است و سفالهای بهدست آمده نیز مشابه انواع سفال مناطق زاغه و چشمهعلی هستند که در ابراهیمآباد، چهاربنه، قرهقباد و ظهیرتپه نیز دیده میشوند و بیانگر ارتباطات منطقهای هستند.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی قزوین با اشاره به شروع فصل دیگر این کاوشها اظهار کرد: در ادامه مطالعات باستانشناسی این منطقه برای احداث سایتموزه، فصل سوم این کاوشها با هدف شناسایی توالی و گسستهای استقراری خلهکوه، لایههای تاریخی، آثار معماری و سازههای وابسته به آن آغاز شده و در حال انجام است.
وی ادامه داد: امیدواریم با راهاندازی سایتموزه و تبدیل این منطقه به یک سایت باستانشناسی مهم شهری، علاوه بر نمایش و حفظ آثار و یافتههای حاصل از این کاوشها، شاهد رونق گردشگری و جذب بیشتر گردشگران به این محوطه ارزشمند باستانی باشیم.
بنا بر اعلام روابط عمومی میراث فرهنگی قزوین، محوطه باستانی خلهکوه با وسعت پنج هکتار در شهر تاکستان واقع شده و آثار بهدست آمده در لایههای تاریخی این منطقه به هزاره پنجم و ششم پیش از میلاد و قدیمترین آثارِ دوران اسلامی نیز در این محوطه به قرن پنج و ۶ هجری قمری مربوط میشوند. این محوطه در سال ۱۳۷۷ به شماره ۲۲۷۵ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
انتهای پیام
منبع: ایسنا