تعداد روستاهای نیازمند آبرسانی استان مرکزی سه برابر می‌شود

ایسنا/مرکزی استاندار مرکزی گفت: تا پایان تابستان تعداد روستاهای نیازمند آبرسانی سیار به 125 روستا می رسد.

سید علی آقازاده سوم مردادماه در جلسه تامین آب شرب شهر و روستاهای استان مرکزی اظهار کرد: هدف از تشکیل این جلسه بررسی آخرین وضعیت آب شرب شهر و روستاها در سطح استان است، پیش از این جلسه، در جلسه ای با منتخب حوزه انتخابیه تفرش، آشتیان و فراهان در مجلس شورای اسلامی، مسئله آب شرب شهر و روستاهای تفرش که شرایط سختی را تجربه می کنند، مورد بررسی قرار گرفت. در این جلسه صرفا به دنبال بررسی مشکلات هستیم و در این جلسه به مسئله عملکردها وارد نمی شویم.

وی تصریح کرد: در حال حاضر ۴۲ روستای تحت پوشش در استان ابرسانی سیار می شوند و به نظر می رسد و تا پایان تابستان تعداد آنها به حدود ۱۲۵ روستا می رسد. فرمانداران باید دقت کنند که از محل اعتبارات تنش آبی، باید جذب منابع داشته باشند تا تانکر مورد نیاز برای آبرسانی سیار تامین شود.

عزت الله آمره ای مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان مرکزی نیز اظهار کرد: خط انتقال از سد کوچری به تامین آب شرب خمین، دلیجان و محلات کمک کرده است و در شهر اراک و ساوه وضعیت مخازن سدها نسبتا مطلوب است هرچند که نسبت به سال گذشته کاهش حجم مخزن داریم و با همکاری و صرفه جویی مصرف می توانیم شرایط را مدیریت کنیم.

آمره ای اظهار کرد: در روستاهایی که چشمه و قنات منبع تامین آب بوده است، به دلیل کاهش بارش ها منابع آب به تدریج تحلیل می رود و طبق پیش بینی سازمان هواشناسی پاییز خوبی پیش رو نیست و این امر نگرانی به همراه دارد.

وی با بیان اینکه برای شهر آوه در ساوه دستور اخذ پیشنهاد کارشناسی جهت حفر چاه سوم صادر شده، گفت: در قالهر دلیجان چاهی در سال ۸۸ در بالادست قنات حفر شد و این امر مورد نارضایتی و شکایت مالکان و بهره برداران قنات شد، با توجه به اینکه این شکایت در حال رسیدگی است نمی توانیم اجازه برداشت از چاه را بدهیم و باید نشستی با فرماندار و بهره برداران قنات برگزار شود تا وضعیت برداشت از چاه تعیین تکلیف شود.

دکتر حسین بختیاری فرماندار اراک نیز در این جلسه اظهار کرد: در شهر اراک با چالش خاصی روبرو نیستیم گرچه به صورت غیررسمی مطرح شد که به دلیل کمبود میزان تخصیص اراک از سد کمال صالح ممکن است دچار مشکل شویم.

وی با بیان اینکه در شهرهای ساروق، داوودآباد و کارچان مشکل نداریم، گفت: در شمال غربی اراک در 27 روستا با مشکل مواجه هستیم و با تانکر در حال آبرسانی هستند ولی مسلما اینکار حلال مشکل نیست.

فرماندار اراک افزود: در بخش معصومیه به مشکل برخورده ایم و در روستای حسین آباد بغدادی به چالش رسیده ایم.

در این جلسه جهانمیرزایی فرماندار آشتیان اظهار کرد: در سطح شهرستان مشکل خاصی وجود ندارد، فقط در روستای ورسان به دلیل خشک شدن چاه جیره بندی اب انجام شده است.

معمارنیا فرماندار فراهان، گفت: 6 روستا در شهرستان مشکل کیفیت آب دارند و به دلیل نیترات بالا با تانکر آبرسانی انجام می شود.

ناظری فرماندار محلات نیز بیان کرد: فقط در سه روستا با چالش آب روبرو هستیم.

براتی زاده فرماندار دلیجان اظهار کرد: در شهر دلیجان و نراق مشکل خاصی نداریم و اگر آب زاینده رود و کوچری وصل شود، نگرانی وجود ندارد، اما از 28 روستای تحت پوشش، 9 روستا دارای مشکل هستند و 5 روستا به صورت سیار آبرسانی می شوند، 4 روستا نیز اواخر هفته با چالش روبرو خواهند شد.

وی تصریح کرد: در روستای قالهر وضعیت فوق بحرانی است و هر سه روز یکبار، یک ساعت آب به آن اختصاص می یابد، برای استفاده از چاه های غیرفعال نیز راه اندازی چاه در دستور کار قرار گرفته است، اما منابع آب هنوز در این خصوص پروانه بهره برداری صادر نکرده، البته منابع مالی و اعتباری آن نیز باید تامین شود. مشکل در کوتاه مدت حل می شود، اما برای بلندمدت باید از منطقه آذران انتقال آب صورت گیرد.

رجبی فرماندار شازند گفت: از 250 روستای شهرستان در حال حاضر، 40 روستا با چشمه آبرسانی می شود که در معرض خطر هستند و در 4 روستا آبرسانی با تانکر انجام می شود، در 13 روستا در حال مدیریت شرایط هستیم، همچنین در دو شهر هندودر و شهباز با مشکل جدی مواجه هستیم و فشار آب بسیار کم است.

به گزارش ایسنا، رستمی فرماندار کمیجان نیز بیان کرد: در شهرها تا امروز مشکل نداشتیم، اما در 7 روستا مشکل تامین آب داریم که جیره بندی انجام شده است، 3 روستا با تانکر آبرسانی سیار می شود و دو روستا امکان اتصال به مجتمع آبرسانی فخرالدین عراقی را دارند.

حسن خزایی پور فرماندار خنداب نیز اظهار کرد: در شهر خنداب مشکلی وجود ندارد، اما در جاورسیان در عصرها با کمبود آب روبرو هستیم و در 13 روستا کمبود آب وجود دارد، روستای خانقاه بحرانی ترین روستا در شهرستان است و باقی روستاها به دلیل کمبود بارش ها با کمبود نسبی آب مواجهند.

سیامک سلیمانی فرماندار زرندیه نیز گفت: در شهرستان با مشکل پمپاژ آب روبرو هستیم و اگر یک میلیارد و 500 میلیون تومان تامین شود مشکل آب مامونیه حل می شود، در 13 روستا که عمدتا در بخش خرقان هستند، جیره بندی انجام شده است و یک روستا در حال آبرسانی سیار است و به زودی مشکل آب حل می شود.

علی میرزایی فرماندار ساوه، نیز بیان کرد: در شهر ساوه و غرق آباد مشکل نداریم، اما در شهر آوه دو چاه فعال است و پیگیر چاه سوم هستیم، اما در شهر نوبران در اواخر هفته به دلیل افزایش مصرف، افت فشار را شاهد خواهیم بود.

وی گفت: در روستاها آبرسانی سیار وجود ندارد و فقط در سه روستا لازم است که خط انتقال تکمیل شود تا آب پایدار در اختیار مردم قرار گیرد.

احمد طهرانی فرماندار خمین نیز گفت: در 6 روستا ابرسانی سیار انجام می شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

Check Also

چه چیزی باعث خاص بودن برند آندر آرمور میشود؟

برند آندر آرمور (Under Armour) با توجه به تکنولوژی های پیشرفته و کیفیت بالای محصولات …