بعد از اجرایی شدن طرحِ بازدید مجازی از موزهها در تعطیلات نوروز امسال، با امضای تفاهمنامهای بین وزارتخانه میراث فرهنگی و سازمان فناوری اطلاعات، برنامه «۱۱ هزار کیلومتر مسیر» از ۲۴ میراث جهانی ایران روایتی فرهنگی از طریق پلتفرمهای ارتباطی در دسترس مردم قرار میدهد تا شعار تبدیل تهدید کرونا به فرصت، اجرایی شود.
به گزارش ایسنا، به نقل از اداره کل روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، در نشست خبری اجرای این طرح که چهارشنبه سوم اردیبهشت در کاخ گلستان با حضور محمدحسن طالبیان (معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی) و امیر ناظمی (معاون وزیر و رئیس مرکز فناوری اطلاعات ایران) برگزار شد، نسبت به انجام این اقدام تاکید شد.
تبدیل تهدید کرونا به فرصت با ایجاد بستر بازدید مجازی از موزهها
محمدحسن طالبیان – معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی – در این نشست با بیان اینکه، باید این فرصت تاریخی را غنیمت دانست، گفت: درست است که شیوع کرونا مشکلاتی را ایجاد کرده، اما انسانها باید تهدیدها و مشکلاتی که برای آنها به وجود میآید را به یک فرصت تبدیل کنند.
او با اشاره به همکاری ایجاد شده بین دو وزارتخانه میراث فرهنگی و ارتباطات، افزود: در جدیدترین گام همکاری بین این دو دستگاه، قرار است برنامهای مشخص برای بازدید مجازی از موزهها، کاخموزهها، اماکن فرهنگی تاریخی اجرا شود و در گام جدید نیز بازدید مجازی از پایگاههای میراث جهانی را در دستور کارداریم.
وی با تاکید بر اینکه قصد داریم برنامهریزیها بهگونهای باشد که این همکاریها بعد از مهار کرونا نیز ادامه داشته باشد، گفت: اردیبهشت همیشه برای حوزه میراث فرهنگی اهمیت دارد، چون بعد از عبور از روز جهانی بناها در آخر فروردین بهروز جهانی موزه و هفته میراث فرهنگی در اردیبهشت میرسیم. در این میان با توجه به شیوع کرونا امکان سفر برای گردشگران وجود ندارد که به نظر میرسد فراهم شدن بستر بازدید مجازی از آثار تاریخی و موزهها یک فرصت مناسب است.
او با بیان اینکه این طرح با عنوان “۱۱ هزار کیلومتر مسیر” با همکاری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و گروه گردشگری مارکو پولو اجرا خواهد شد و ۲۴ اثر تاریخی ایران که ثبت جهانی شده در فضای مجازی برای علاقهمندان قابل بازدید است و یک تور مجازی بسیار خوب تعریف شده است، ادامه داد:همچنین برای بازدید از آثار ثبت ملی نیز میتوان برنامهریزی کرد و بعد از ماه مبارک رمضان این فرصت بازدید مجازی برای این آثار نیز فراهم شود و آثاری که اهمیت بیشتری دارد و کمتر معرفی شده است، در قالب تورمجازی معرفی شوند.
طالبیان همچنین با اشاره به ایجادِ تفاهمِ دیگری بین وزارت ارتباطات و وزارت میراث فرهنگی توضیح داد: بر این اساس یک صندوق ذخیره اطلاعات دیجیتالی با همکاری وزارت ارتباطات تشکیل خواهد شد و دو دیتا سنتر با ظرفیت بسیار بالا به این موضوع اختصاص خواهد یافت و آرشیو عکس، فیلم و … مرتبط با آثار فرهنگی تاریخی که یک ثروت غیرقابل جایگزین است، در این صندوق دیجیتال ذخیره خواهد شد.
شبهای قدر با طعم معماری حرم امام رضا (ع)
احمد محیط طباطبایی – رییس ایکوم ایران – نیز در صحبتهایی گفت: با توجه به شیوع ویروس کرونا یکی از موضوعاتِی که موردتوجه قرار گرفت، بازدید مجازی از موزهها و اماکن فرهنگی و تاریخی است که در همین رابطه در ماه مبارک رمضان با پشتیبانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بازدید مجازی از موزهها و اماکن فرهنگی – تاریخی در دستور کار قرار میگیرد و ۲۴ اثر تاریخی ایران که در فهرست میراث جهانی ثبت شدهاند، بهصورت مجازی در قالب یک تور به علاقهمندان معرفی میشوند.
او با اشاره به آغاز این طرح از روز سوم ماه رمضان و از ساعت ۱۷ تا ۱۸:۳۰ به صورت زنده، افزود: در شبهای قدر معماری و فضای معنوی حرم مطهر امام رضا (ع) از طریق فضای مجازی برای علاقهمندان پخش میشود و بعد از شبهای قدر سایر اماکن تاریخی ثبت جهانی شده، بهصورت مجازی بازدید خواهند داشت.
انتهای پیام
منبع: ایسنا