کارگروه مقابله با پیامدهای اقتصادی ناشی از شیوع کرونا مجموع اقدامات عملیاتی در خصوص حمایت از کسبوکارهای متضرر در پی شیوع بیماری مذکور را پس از تایید ستاد ملی مدیریت و مقابله با کرونا و ابلاغ توسط رییس جمهور را اعلام کرد.
به گزارش ایسنا، کارگروه مقابله با پیامدهای اقتصادی ناشی از شیوع کرونا ضمن اشاره به ۱۰ رشته فعالیت مورد تایید برای حمایت ویژه، به دو اقدام مهم حمایتی دیگر در این راستا اشاره کرد.
در این راستا، با هدف تمرکز حمایتها بر کسب و کارهای آسیب دیده، مجموعه فعالیتها و کسبوکارهایی که بیشترین آسیب را در اثر شیوع بیماری کرونا متحمل شده یا میشوند به شرح ذیل تعیین شده است.
لازم به ذکر است حمایتهای پیشبینی شده دولت برای کاهش اثرات اقتصادی شیوع بیماری کرونا معطوف به بخشهای غیر دولتی به ویژه بخش خصوصی بوده و انتخاب این رشته فعالیتها متناسب با شرایط بیماری و وضعیت آتی اقتصادی کشور، قابل بازنگری، کاهش یا افزایش است.
این رشته فعالیتها عبارتند از:
– مراکز تولید و توزیع غذاهای آماده اعم از رستوانها، بوفهها، طباخی، تالارهای پذیرایی، قهوهخانهها، اغذیه فروشیها (و موارد مشابه به تشخیص وزارت صنعت، معدن و تجارت)
– مراکز مربوط به گردشگری شامل هتلها، هتل آپارتمانها، مجتمعهای جهانگردی و گردشگری، مهمان-پذیرها، مهمانسراها، مسافرخانهها، زائرسراها، مراکز بومگردی، مراکز اقامتی، پذیرایی، تفریحی و خدماتی بین راهی (و موارد مشابه به تشخیص وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی)
– حمل و نقل عمومی مسافر درون شهری و برون شهری اعم از هوائی، جادهای، ریلی و دریایی (و موارد مرتبط به تشخیص وزارت راه و شهرسازی)
– دفاتر خدمات مسافرتی، گردشگری و زیارتی
– تولید و توزیع پوشاک
– تولید و توزیع کیف و کفش
– مراکز توزیع آجیل، خشکبار، قنادی، بستنی و آبمیوه
– مراکز، باشگاهها و مجتمعهای ورزشی و تفریحی
– مراکز و مجتمعهای فرهنگی، آموزشی، هنری و رسانهای (و موارد مرتبط به تشخیص وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی)
– مراکز تولید، توزیع و فروش صنایع دستی
بر اساس این اطلاعیه، از آنجاکه بیماری کرونا اثرات قابل توجهی بر وضعیت اقتصادی و توان پرداخت صاحبان کسب و کار گذاشته است و به منظور حمایت از کسب و کارهای اقتصادی و با پیشنهاد وزارت امور اقتصادی و دارایی، ستاد ملی مقابله با کرونا مجموعه حمایتهای مالیاتی مورد نیاز را تایید کرد که توسط رییس جمهور جهت اجرا ابلاغ شد.
در این ابلاغیه، پرداختهای مالیاتی و همچنین سررسید بدهیهای مالیاتی گذشته مربوط به اواخر سال ۱۳۹۸ و اوایل سال ۱۳۹۹ به تعویق افتاده است. جزئیات این تصمیمها و حمایتها توسط سازمان امور مالیاتی اعلام خواهد شد. همچنین به منظور تشویق خیرین در تامین تجهیزات و ملزومات مورد نیاز مقابله با ویروس کرونا در دوره چهار ماهه ذیل، با تصویب ستاد ملی مقابله با کرونا و ابلاغ رییس جمهور، کمکهای نقدی و غیرنقدی اشخاص حقیقی و حقوقی در اسفندماه ۱۳۹۸ و سه ماهه اول سال ۱۳۹۹ که جهت تأمین لوازم و تجهیزات مصرفی مورد نیاز تمام بیمارستانها و مراکز درمانی دولتی و تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی و نیروهای مسلح و سایر مراکز درمانی مورد تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، جهت مبارزه با ویروس کرونا که مورد تایید وزارت مذکور قرار گیرد به عنوان هزینههای قابل قبول مالیاتی در سالِ پرداخت محسوب میشود.
انتهای پیام
منبع: ایسنا