رییس جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی از ابتدا به عنوان پلی بین دانشگاه و نیازهای جامعه فعالیت میکند، به تاسیس پژوهشگاه ابن سینا به عنوان یکی از فعالیتهای شاخص این واحد در دهه اول فعالیت اشاره کرد و گفت: راهاندازی مرکز توانمندسازی بینرشتهای با برگزاری دورههای “MBA سلامت”، تاسیس اولین مرکز “HSE”، راهاندازی مرکز تخصصی پایش سلامت سالمندی، راهاندازی سامانه مشاور تلفنی رایگان سلامت روان و پاسخگویی به بخشی از نیاز جامعه در زمان شیوع کرونا برخی از فعالیتهای شاخص این واحد طی سال گذشته بوده است.
دکتر علیرضا بهرامی همزمان با چهلمین سالگرد تشکیل جهاددانشگاهی در گفتو گو با ایسنا با بیان اینکه شاید یکی از مهمترین فعالیتهای جهاد دانشگاهی در دهه اول، تولید محصولات علمی ـ دانشگاهی در حوزه دفاع مقدس بود؛ عنوان کرد: در واقع بخش عمدهای از فعالیتهای علمی و آکادمیک و خلاقیتهای نوآورانه در صنعت دفاع را جهادگران جهاددانشگاهی بر عهده داشتند. به عبارت دیگر فعالیتهای جهادگران در دهه اول معطوف به جنگ و در راستای تکمیل و تدوین پروژههای تحقیقاتی در حوزه دفاع مقدس بود و بعد از جنگ، به نوعی به رسالت علمی و آکادمیک خود برای رفع مشکلات و مسایل موجود در کشور پرداخت.
وی به فعالیت در حوزه ناباروری به عنوان یکی از شاخصترین فعالیتهای جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی شهید بهشتی در آن دوران اشاره کرد و گفت: تاسیس پژوهشگاه ابن سینا نتیجه این فعالیتها بود که در حوزههای مختلف درمان ناباروری فعالیت داشت. همچنین بسیاری از معضلات حوزه درمان ناباروری را به کمک پژوهشگاه رویان مرتفع کرد، به طوری که در حال حاضر یکی از ۱۰ کشور اول در حوزه درمان ناباروری و سلولهای بنیادی هستیم.
راهاندازی مرکز توانمندسازی بینرشتهای با برگزاری دوره “MBA سلامت”
دکتر بهرامی با تاکید بر اینکه حل مسایل و معضلات حوزههای مختلف نیازمند تقویت نگاه بین رشتهای در دانشگاههاست، اظهار کرد: در این راستا جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی با هدف تربیت فارغالتحصیلان علوم پزشکی با یک نگاه جامع میان رشتهای در جهت حل مسایل نظام سلامت، مرکز توانمندسازی میانرشتهای و دوره “MBA سلامت” را راهاندازی کرده که درحال حاضر نهمین دوره آن در حال برگزاری است.
وی با بیان اینکه با راهاندازی این دوره به نوعی به قطب کشوری در حوزه نوآوری و کارآفرینی سلامت تبدیل شدهایم، ابراز امیدواری کرد که این دورهها به نوآوری و کارآفرینی در حوزه سلامت و تقویت نگاه بین رشتهای در دانشگاهها و در نهایت حل مسایل و معضلات حوزه سلامت منتهی شود.
تعامل سازنده با سازمانها عامل شکوفایی فعالیتها در جهاددانشگاهی
این عضو هیات علمی جهاددانشگاهی با اشاره به رویکرد حل مساله و درآمدزایی با اتکا به خود در واحدهای جهاد دانشگاهی، عنوان کرد: تعامل سازنده با سازمانها جزو ضروریات و عامل شکوفایی فعالیتها در جهاددانشگاهی است، در همین راستا رویکرد حل مساله بستر مناسبی جهت تعامل سازنده با سازمانهای مختلف در سطح استان و کشور فراهم کرده که البته بهرهگیری از این فرصت به توانمندی واحدها و شرایط کلی جهاد دانشگاهی و جامعه بستگی دارد.
تغییر نگاه کشور در جهت پاسخگویی به نیاز سالمندان ضرورتی اجتناب ناپذیر
دکتر بهرامی با اشاره به “سالمندی” به عنوان یکی از حوزههای مهم فعالیت این واحد، تصریح کرد: سالمندی یکی از ۵ ابرچالش جامعه در ۲۰ سال آینده است که در این راستا تغییر نگاه و برنامهریزیهای کشور در جهت پاسخگویی به نیاز سالمندان یک ضرورت اجتناب ناپذیر است، در همین راستا جذب اعضای هیات علمی توانمند حوزه سالمندی، تاسیس مرکز تخصصی پایش سلامت سالمندی و ایجاد گروه پژوهشی سالمندی با هدف راهاندازی یک مجموعه متمرکز درمانی، علمی و پژوهشی و آموزشی در این واحد جهاد دانشگاهی محقق شده است.
ارائه خدمات سلامت روان بر اساس نیاز جامعه
رییس جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی “سلامت روان” و “آسیبهای اجتماعی” را به عنوان یکی دیگر از حوزههای فعالیتی این واحد عنوان کرد و گفت: این واحد جهاد دانشگاهی با راهاندازی گروه پژوهشی سلامت روان فعالیتهای گستردهای در این حوزه آغاز کرده و در صدد است تا همزمان با ارائه مشاوره و درمان، با راهاندازی سامانه اطلاعرسانی و بستههای خدمتی سلامت روان، نسبت به رفع نیازهای جامعه در این زمینه اقدام کند.
راهاندازی اولین مرکز “HSE” در جهاد دانشگاهی
دکتر بهرامی با اشاره به اهمیت توجه به مبحث سلامت و ایمنی در حوزه صنعت، خاطرنشان کرد: بیتوجه به سلامت و ایمنی محیط و پرسنل، سایر بخشهای صنعت را تحتالشعاع قرار میدهد که با توجه به این نیاز، اولین مرکز HSE جهاد دانشگاهی در این واحد راهاندازی شده و ضمن انعقاد تفاهمنامه با وزارت کار و قسمتهای مختلف صنعت از جمله پتروشیمی و همچنین همکاری مشترک با اساتید حوزه HSE، فعالیت خود را در بخش آموزش، پژوهش و پروژههای تحقیقاتی و کاربردی در حوزه صنعت آغاز کرده است.
دستاوردهای شاخص واحد در حوزه کرونا
دکتر بهرامی با بیان اینکه از همان ابتدای شیوع کرونا در کشور سعی کردیم با تمرکز بر فرصتها، نسبت به رفع نیاز کشور در این حوزه اقدام کنیم، گفت: تولید و عرضه سبد محصولات حوزه کرونا یکی از اقداماتی بود که از ابتدای شیوع بیماری آغاز شد و در جهت ارائه خدمت به شهروندان همچنان ادامه دارد.
وی کمبود تخت برای بستری بیماران کرونایی را یکی از مهمترین چالشهای مراکز درمانی عنوان کرد و گفت: بخش اعظم مبتلایان نیازی به بستری نداشته و میتوانند با قرنطینه خانگی و مراقبت در منزل دوره درمان را طی کنند، در همین راستا ما در جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی با هدف ساماندهی و کمک به حل این بحران و همچنین کاهش بار تحمیلی به بیمارستانها، “سامانه ۱۲۳ کرونا” را راهاندازی کرده و ضمن ارائه کلیه پروتکلها و دستورالعملهای مراقبت از بیمار در قالب چک لیست در این سامانه، نسبت به جذب پزشکان داوطلب جهت ارائه مشاورههای درمانی و روانشناسی به متقاضیان اقدام کردیم، ولی متاسفانه به علت نگاه بسته بخشی از مدیران وزارت بهداشت این سامانه نتوانست به بهرهبرداری کامل برسد.
توسعه خدمات “مرکز درمان در منزل امداد”
وی توسعه فعالیتها و خدمات “مرکز درمان در منزل امداد” برای پاسخگویی به نیاز جامعه در دوران شیوع کرونا را فعالیت بعدی واحد عنوان کرد و گفت: در این راستا با اعزام پرستار و پزشک عمومی و تخصصی به منزل بیماران متقاضی و همچنین اقدام در جهت اخذ تست کرونا در منزل، توانستیم خدمتی هر چند محدودی در شهر تهران ارائه کنیم.
راهاندازی سامانه مشاور تلفنی رایگان سلامت روان
دکتر بهرامی در ادامه راهاندازی سامانه مشاور تلفنی رایگان سلامت روان را اقدام دیگر واحد در دوران شیوع کرونا عنوان و اظهار کرد: در این راستا با هماهنگی شرکت مخابرات، سامانه مشاوره آنلاین با هدف ارائه خدمات مشاورهای رایگان در جهت کاهش اضطراب و استرس شهروندان راهاندازی شد.
این عضو هیات علمی جهاد دانشگاهی همچنین به راهاندازی سامانه آموزش مجازی واحد بر اساس آخرین استانداردهای علمی و آموزشی اشاره کرد و گفت: با توجه به ممنوعیت تجمع و توقف فعالیتهای حضوری مراکز و موسسات آموزشی در پی شیوع کرونا، این سامانه راهاندازی شد که ضمن برگزاری دورههای آموزشی آنلاین، بستههای آموزش آفلاین با کیفیت نیز برای ارائه به متقاضیان در حال تهیه است.
تولید محتواهای حوزه سلامت با هدف ارتقای سطح سواد سلامت جامعه
رییس جهاد دانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه یکی از مهمترین فعالیتهای واحد در حوزه کرونا را تولید محتواهای حوزه سلامت با هدف افزایش آگاهی و ارتقای سطح سواد سلامت جامعه عنوان کرد و گفت: در این راستا دفتر سلامت خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) در جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی شهید بهشتی به عنوان یکی از موفقترین دفاتر ایسنا، ضمن برقراری ارتباطی منسجم با ستاد فرماندهی مقابله با کرونا در استان تهران و پوشش کامل اخبار این حوزه، نسبت به تولید محتواهای آموزشی، پژوهشی، کاربردی، تحلیلی و گزارشی در رابطه با کرونا اقدام کرد.
دکتر بهرامی در پایان حوزه فرهنگی را یکی از مهمترین فعالیتهای جهاد دانشگاهی در جهت ارائه خدمت به دانشجویان عنوان کرد و گفت: با توجه به شرایط فعلی کشور و تعطیلی کلاس درس دانشگاهها، معاونت فرهنگی نسبت به تولید محتواهای فرهنگی و مورد نیاز دانشجویان به صورت برنامههای مجازی آنلاین و آفلاین اقدام کرده که رضایتمندی بالایی در بخش دانشجویی به همراه داشته و در پی تعمیق و گسترش بیشتر این فعالیتها برای پاسخگویی به نیازهای فرهنگی دانشجویان هستیم.
انتهای پیام
منبع: ایسنا