کارشناس مسئول بنیاد نخبگان و المپیادهای دفتر استعدادهای درخشان دانشگاه تهران با بیان اینکه طبق آییننامه جدید و با ایجاد تغییراتی، ظرفیت پذیرش استعدادهای درخشان در برخی گرایشهای ارشد بیشتر شده است، گفت: طبق آییننامهای که اواخر سال ۹۸ ابلاغ شد تغییراتی در ظرفیتها ایجاد شده است.
فاطمه طاهری در گفتوگو با ایسنا، با تاکید بر اینکه تغییری در اصول پذیرش استعدادهای درخشان در مقطع کارشناسی ارشد ایجاد نشده، اظهار کرد: تغییرات اعمال شده در ظرفیتها به این دلیل بود که در برخی رشتهها و یا گرایش ها نظیر کشاورزی اقبال زیادی برای برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد وجود نداشت و بدین ترتیب بسیاری از ظرفیتها خالی میماند.در مقابل در برخی دیگر از رشتهها نظیر برق قدرت و یا برق مخابرات شمار متقاضی زیاد بود به نحوی که گاه امکان ادامه تحصیل در این گرایشها برای دانشجویان دانشگاه تهران فراهم نمیشد.
کارشناس مسئول بنیاد نخبگان و المپیادهای دفتر استعدادهای درخشان دانشگاه تهران در ادامه توضیح داد: بهعنوان مثال اگر n نفر ظرفیت پذیرش دانشگاه در روزانه ارشد بود، ۴۰ درصد آن در هر رشته و گرایش، به استعدادهای درخشان اختصاص مییافت.اما بر اساس آییننامه جدید مقرر شد ظرفیتها در کل رشتهها تجمیع شوند. به این نحو که ظرفیت پذیرش از رشتههای بدون متقاضی به رشتههای پر متقاضی منتقل شود بر این اساس دانشگاه تهران ظرفیت خالی کشاورزی باغبانی را به رشته پرطرفدار میدهد و به این ترتیب مشکل از نظر پذیرش تا حدودی برطرف خواهد شد.
وی بیان کرد: در سالجاری و برای مرحله نخست(ثبتنام استعدادهای درخشان و پذیرش اولیه) برای مقطع ارشد حدود ۷۰۰ پذیرش داشتیم که رشتههای برق و علوم پایه، ادبیات در گرایشهای فلسفه و باستانشناسی و سپس رشتههای هنر از جمله رشتههای پر متقاضی بودند.
کارشناس مسئول بنیاد نخبگان و المپیادهای دفتر استعدادهای درخشان دانشگاه تهران در پایان با بیان اینکه امسال به علت شرایط کرونایی مدارک متقاضیان از طریق بارگذاری در سایت پذیرفته شد، خاطرنشان کرد: سال گذشته برای این دورهها ۳۰۰ نفر ثبتنام اولیه داشتند اما امسال ۱۳۸۲ نفر ثبتنام الکترونیکی اولیه انجام دادند و از بین آنها تنها ۷۸۰ نفر در مرحله نخست، پذیرش و برای مصاحبه معرفی شدند.
انتهای پیام
منبع: ایسنا