شرکت توانیر به منظور جلب مشارکت سرمایه گذاران در طرح های بهینه سازی، موظف شد ساز و کار خرید و اختصاص میزان برق صرفه جویی شده را برای مصرف نهائی به هر یک از کاربردهای رایج از جمله استخراج رمز ارزها فراهم کند.
به گزارش ایسنا، بر اساس دستوالعملی که توسط مهندس همایون حائری – معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی – صادر شده است، دارنده گواهی صرفه جوئی مجاز است معادل انرژی الکتریکی مندرج در گواهی را بر اساس مقررات جاری، از طریق بورس انرژی (به طور مستقیم و یا از طریق قراردادهای دو جانبه با مالک نیروگاه) خریداری و برای مصرف نهائی به هریک از کاربرهای رایج از جمله استخراج رمزارزها، تخصیص دهد.
بر اساس این دستور العمل که در اجرای بند ۴-۳ مصوبه شماره ۱۰۰/۲۰/۳۶۳۷۶/۹۸ مورخ ۱۸/۸/۱۳۹۸ صادر شده است، شرکت توانیر با هدف بسترسازی لازم و تشویق سرمایه گذاری در طرحهای بهینه سازی انرژی الکتریکی، موظف خواهد بود موارد درج شده در این ابلاغ را اجرایی کند.
با هدف ایجاد شفافیت و فراهم کردن فرصتهای برابر برای متقاضیان سرمایه گذاری در طرح های بهینه سازی انرژی الکتریکی و همچنین اولویت بخشی به فرصت های برتر بهینه سازی، شرکت توانیر موظف شده است که علاوه بر اطلاع رسانی، تمهیدات لازم و بسترسازی مناسب برای اجرایی شدن طرحهای بهینه سازی را انجام دهد.
براساس بند اول این دستور العمل متقاضی سرمایه گذاری، موظف است ضمن ارائه طرح پیشنهادی، تاییدیه شرکت توانیر در خصوص زمان و محل اجرای طرح را دریافت و شرکت توانیر نیز موظف خواهد بود ساز و کار مربوط به مشارکت سرمایه گذاران در طرحهای بهینه سازی را فراهم کند.
برپایه بند دوم این دستورالعمل نیز شرکت توانیر موظف است، با رعایت مقررات جاری، ساز و کار لازم برای اندازه گیری و صحه گذاری (M&V) انرژی الکتریکی صرفه جوئی شده را فراهم کند.
بر مبنای بند سوم این ابلاغیه برای طرح هائی که تائیدیه بند (۱) را گرفته و مطابق ساز و کار بند (۲) منجر به صرفه جوئی انرژی الکتریکی می شوند، از زمان آغاز بهره برداری طرح، معادل انرژی الکتریکی صرفه جوئی شده در طول عمر طرح (حداکثر به مدت ده سال)، گواهی صرفه جویی به سرمایه گذار تعلق می گیرد.
همچنین براساس تبصره گنجانده شده در این همین بند، با هدف تسهیل سرمایه گذاری، شرکت توانیر موظف است فهرست طرح های دارای اولویت را اعلام کند.
بنا بر اعلام توانیر بر پایه بند چهارم این دستورالعمل، گواهی صرفه جوئی، نشان دهنده حق مالکیت بر میزان انرژی الکتریکی مندرج در آن در دوره اعتبار گواهی است و امکان انتقال به غیر را نیز دارد. در همین زمینه شرکت توانیر موظف است با همکاری شرکت بورس انرژی تمهیدات لازم را در این زمینه صورت دهد.
در بند پنجم این ابلاغیه همچنین تصریح شده است: دارنده گواهی صرفه جوئی مجاز است معادل انرژی الکتریکی مندرج در گواهی را بر اساس مقررات جاری، از طریق بورس انرژی (به طور مستقیم و یا از طریق قراردادهای دو جانبه با مالک نیروگاه) خریداری و برای مصرف نهائی به هر یک از کاربرهای رایج از جمله استخراج رمز ارزها، تخصیص دهد.
در بند ششم این دستور، با هدف ایجاد شفافیت و فراهم نمودن فرصت های برابر برای متقاضیان سرمایه گذاری در طرح های بهینه سازی انرژی الکتریکی و همچنین اولویت بخشی به فرصت های برتر بهینه سازی، شرکت توانیر موظف شده است که علاوه بر اطلاع رسانی، تمهیدات لازم و بسترسازی مناسب برای اجرایی شدن طرحهای بهینه سازی را انجام دهد.
این گزارش می افزاید: براساس بندهفتم این ابلاغیه نیز برای آن دسته از موضوعات بهینه سازی انرژی الکتریکی که دارای مجوز شواری اقتصاد هستند، میزان انرژی الکتریکی صرفه جوئی ناشی از اجرای طرح و همچنین روش اندازه گیری و صحه گذاری (M&V) آن مطابق مفاد مجوز شورای اقتصاد تعیین می شود.
انتهای پیام
منبع: ایسنا