رییس اتحادیه نان سنتی گفت: برخی مسئولان معتقدند چون گندم گران نشده نان هم گران نمی شود؛ در حالیکه باید گفت آرد حدود ۲۵ تا ۳۰ درصد هزینه تمام شده نان را تشکیل می دهد و آن ۷۵ درصد دیگر قیمت تمام شده مربوط به سایر هزینه های آب، برق، گاز و دستمزد کارگر است که هرسال نیز افزایش می یابد. یعنی اگر قرار باشد در تمام بخش ها افزایش قیمت رخ دهد، طبیعتا نان نیز نباید از این قاعده مستثنی باشد.
بیژن نوروز مقدم در گفت وگو با ایسنا در پاسخ به این سوال که آیا نان گران می شود، گفت: سال گذشته بعد از پنج سال که نرخ نان اعلام نشده بود و نانواها در تنگنا قرار گرفته بودند دولت با تشکیل جلسات متعدد به خواسته اتحادیه نان سنتی رسیدگی کرد. در حقیقت خواسته ما این بود که بعد از پنج سال و با توجه به افزایش هزینه ها یعنی آب، برق و گاز قیمت نان تقریبا دوبرابر شود اما در نهایت توافقی صورت گرفت و قیمتی نیز اعلام شد.
وی ادامه داد: در بخشنامه هم قید شد این نرخ اعلام شده تا زمانی که هزینه خرید گندم یا سایر هزینه های تولید افزایش نیافته ملاک عمل خواهد بود اما واقعیت این است که سایر هزینه های تولید از جمله کارگر، آب، برق، گاز ،بیمه و خمیرمایه هر سال افزایش می یابد.
رییس اتحادیه نان سنتی تصریح کرد: از مهرماه سال گذشته نرخ جدید اجرایی شد و از فروردین امسال با افزایش هزینه ها، نانوایان درخواست افزایش نرخ نان داشتند.
وی اضافه کرد: درخواست افزایش نرخ نان را به همه سازمان ها ارسال کردیم زیرا معتقدیم با توجه به افزایش هزینه ها و تورم، بسیاری از هزینه های نانوایان پاس نمی شود. از مسئولان هم درخواست کردیم که هرچه سریعتر فکری به حال این صنف کنند و اجازه دهند نانوایان مانند سایر اصناف بتوانند هزینه های خود را تامین کنند.
نوروز مقدم با بیان اینکه مسئولان معتقدند چون گندم گران نشده نان هم گران نمی شود، گفت: اگر قرار است در همه بخش ها افزایش قیمت رخ دهد، نان نیز از این قاعده مستثنی نبوده، زیرا نانوایی ها نیز تحت تاثیر این افزایش قیمت ها هستند و نانوایان نیز در همین شرایط زندگی می کنند.
انتهای پیام
منبع: ایسنا