محققان اتریشی در مطالعه اخیرشان اظهار کردهاند میکروبهای موجود در معده گاو میتوانند پلاستیک را تخریب کنند.
به گزارش ایسنا و به نقل از اس تی دی، تجزیه پلاستیک کار بسیار سختی است، اما محققان اتریشی در مطالعه اخیرشان دریافتهاند که باکتریهای شکمبه گاو میتوانند انواع خاصی از مواد موجود را هضم کنند که این میتواند یک روش پایدار برای کاهش بسترهای پلاستیکی باشد. دانشمندان احتمال میدهند که چنین باکتریهایی مفید هستند، زیرا رژیم غذایی گاوها از قبل تاکنون حاوی پلی استرهای گیاهی بوده است.
دکتر “دوریس ریبیتش” (Doris Ribitsch) از دانشگاه منابع طبیعی و علوم کشاورزی وین گفت: یک جامعه بزرگ میکروبی در شکمبه زندگی میکند و مسئول هضم غذا در حیوانات است، بنابراین ما تصور کردیم که برخی از فعالیتهای بیولوژیکی میتواند برای هیدرولیز پلی استر (نوعی واکنش شیمیایی که منجر به تجزیه میشود) استفاده شود.
به عبارت دیگر، این میکروارگانیسمها میتوانند مواد مشابه را تجزیه کنند، بنابراین نویسندگان مطالعه فکر کردند که ممکن است آنها بتوانند پلاستیکها را نیز تجزیه کنند.
در این مطالعه “ریبیتش” و همکارانش سه نوع پلی استر را بررسی کردند. اولین پلی استر، پلیاتیلن ترفتالات که معمولاً با نام PET شناخته میشود، بود. پلیاتیلن ترفتالات یک پلیمر مصنوعی است که معمولاً در پارچه و بستهبندی استفاده میشود. دو مورد دیگر یکی پلی بوتیلن آدیپات ترفتالات (PBAT) و دیگری نیز یک ماده زیست پایه به نام پلی اتیلن فورانوات ( PEF) بود.
برای انجام آزمایش آنها مایعات شکمبه را از کشتارگاهی در اتریش گرفتند تا میکروارگانیسمها را آزمایش کنند. سپس آنها این مایع را با سه نوع پلاستیک (که برخی به صورت پودر و برخی ساختار لطیف و نازک درآمده بودند) انکوباسیون کردند تا بفهمند چه میزان از پلاستیکها از بین میروند. طبق نتایج آنها هر سه پلاستیک میتوانند توسط میکروارگانیسمهای معده گاو تجزیه شوند و پودرهای پلاستیکی نیز سریعتر از ساختار نازک پلاستیکی تجزیه میشوند.
یافتههای این مطالعه در مجله “Frontiers in Bioengineering and Biotechnology” منتشر شده است.
انتهای پیام
منبع: ایسنا