جاسوسی انرژی تهدیدی برای رونق تجدیدپذیرها

اخیرا گزارشی در نروژ منتشر شده که از جاسوسی از اسرار نفت و گاز این کشور که یکی از سبزترین کشورهای جهان به شمار می رود، حکایت دارد.

به گزارش ایسنا، سرویس ضدجاسوسی نروژ نسبت به جاسوسی صنعتی توسط روسیه، چین و کشورهای دیگری که به دنبال دست یافتن به اسرار صنعت نفت نروژ هستند، هشدار داده است. همچنین هشدار داده که

صنعت انرژی تجدیدپذیر نروژ ممکن است به زودی به هدف حملات سایبری جاسوسان خارجی تبدیل شود.

نروژ سومین صادرکننده بزرگ نفت و گاز در جهان پس از عربستان سعودی و روسیه و دومین منبع مهم گاز طبیعی اروپای غربی پس از روسیه است.

طبق گزارش سرویس ضدجاسوسی نروژ، بیش از ۵۰ شرکت نفت و گاز نروژی شامل شرکت ملی نفت نروژ (اکوئینور) و وزارت نفت و گاز شش سال پیش هدف حملات سایبری سازمان دهی شده ای قرار گرفتند.

سرویسهای اطلاعاتی روسیه، چین و سایر کشورها منابع بزرگ انسانی و فناوری و همچنین صبر زیادی دارند که به آنها اجازه می دهد به مدت زمان طولانی روی طرحهای جاسوسی کار کنند.

طبق گزارش اف بی آی آمریکا، جاسوسی شرکتی در صنعت نفت و گاز عمدتا شامل سرقت مالکیت معنوی از جمله اسرار تجاری، تحقیقات و اطلاعات منحصر یک شرکت است. اطلاعات مذکور از تجهیزات حفاری تا عایق خط لوله را ممکن است دربربگیرد و می تواند به سادگی ویجتی باشد که از آن برای حفاری یا ردگیری بهتر ذخایر استفاده می شود. این نوع جاسوسی ممکن است به از دست رفتن درآمد، اختلال در تولید، از دست رفتن مشاغل، صدمه دیدن شهرت و از دست دادن سرمایه گذاری برای تحقیقات و توسعه منجر شود.

متهمان اصلی، رقیبان داخلی یا خارجی، شرکتهای استارتاپ، ماموران اطلاعات خارجی (جاسوسان)، کارمندان ناراضی یا مجرمان سازمان یافته هستند.

اما چرا نروژ؟

نروژ معمولا الگویی برای انرژی تجدیدپذیر نه در اروپا بلکه در سراسر جهان دیده می شود و بازی جدید، طرح گذار به انرژی سبز ۴۰ تریلیون دلاری است که این رقم عظیم باعث جذب جاسوسان شده است.

این کشور اسکاندیناوی دوست دارد چهره سبزی از  خود پیش چشم دنیا ترسیم کند که شامل تولید نیروی تجدیدپذیر ۱۰۰ درصدی، پرچمدار در حمل و نقل برقی، نوآور طراز اول در فناوری پاک، آلایندگی کربن داخلی اندک و حامی پیمانهای اقلیمی بین المللی است. در واقع نروژ یکی از سبزترین کشورها در جهان است و در حال حاضر ۹۸ درصد از برق مورد نیازش را از منابع تجدیدپذیرها تولید می کند که عمدتا برق آبی است. همچنین سال گذشته خودروهای پلاگین برقی یک سوم از خودروهای جدید ثبت شده در این کشور بودند که نروژ را به معیار خوبی برای تبدیل شدن به بازار خودروهای برقی تبدیل می کند. سهم نروژ از خودروهای تمام برقی در بالاترین رده ها در جهان قرار دارد.

اما اگر از نزدیک به صنعت انرژی نروژ نگاه کنید، واقعیت کاملا متفاوت است. اقتصاد این کشور تا حدودی زیادی به صادرات نفت و گاز وابسته مانده است. در واقع ۱۸ درصد از تولید ناخالص داخلی نروژ و ۶۲ درصد از صادرات این کشور مستقیما به صنعت نفت و گاز مربوط است. این رقم برای آمریکا بسیار کمتر بوده و تنها هشت درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور از محل سوختهای فسیلی است.

در زمینه توسعه صنعت نفت و گاز هم وضعیت مشابهی وجود دارد. نروژ در حال توسعه میادین نفتی جدید در دریای شمال و دریای بارنتز است. این کشور تنها در سال جاری دهها بلوک اکتشافی فراساحلی جدید را به مناقصه گذاشته و در سال آینده ممکن است مجوزهای زیادی برای اکتشاف در دریای بارنتز صادر کند.

با وجود هیاهویی که برای سبز شدن وجود دارد، نفت و گاز برای نروژ ضروری مانده و این کشور تا زمانی که تقاضا وجود دارد، هیچ برنامه ای برای متوقف کردن اکتشاف و حفاری میادین جدید ندارد. با در نظر گرفتن این که نخبه انرژی تجدیدپذیر اروپا چنین حضور پررنگی در سوختهای فسیلی دارد، نمی توان انتظار داشت همتایانش در غرب بهتر از این عمل کنند.

همزمان نروژ پروژه های تجدیدپذیر عظیمی نظیر شراکت اکوئینور با شرکت SSE PLC اسکاتلند برای توسعه بزرگترین پروژه بادی فراساحلی جهان پیش می برد.

بر اساس گزارش اویل پرایس، چنین وضعیتی نروژ را به هدف بزرگی برای جاسوسی در حوزه انرژی تبدیل کرده است. در این بین، انگشت اتهام به سمت چین نشانه رفته و مخابرات ۵G قدرتمندترین ابزار جاسوسی به شمار می رود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

Check Also

برند برشکا و محصولات این برند اسپانیایی

برند برشکا در سال ۱۹۹۸ در اسپانیا تأسیس شد و از آن زمان تاکنون محبوبیت …