نایب رییس مجلس شورای اسلامی بر توسعه و گسترش مبادلات اقتصادی و تجاری و رفع موانع بانکی میان جمهوری اسلامی ایران و عراق تأکید کرد.
به گزارش ایسنا، امیرحسین قاضی زاده هاشمی نایب رئیس مجلس شورای اسلامی و رئیس گروه دوستی پارلمانی جمهوری اسلامی ایران و عراق عصر امروز(دوشنبه، 5 آبان ماه) با نصیر عبدالمحسن عبدالله سفیر عراق در تهران دیدار و گفت و گو کرد.
قاضی زاده هاشمی در ابتدای این دیدار با اشاره به اشتراکات دیرینه تاریخی و فرهنگی دو ملت گفت: ارتباطات تاریخی و پایدار دو ملت پشتوانه محکمی برای توسعه و گسترش مناسبات سیاسی، اقتصادی، فرهنگی میان دو کشور است.
نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی بر همین اساس تصریح کرد: تشکیل گروه دوستی پارلمانی جمهوری اسلامی ایران و عراق نشان دهنده علاقمندی نمایندگان مجلس شورای اسلامی به ارتقای سطح مراودات دوستانه و برادرانه با کشور عراق است.
وی با تأکید بر اهمیت تبادلات اقتصادی میان تجار و بازرگانان دو کشور خواستار رفع موانع بانکی موجود شد و اظهارکرد: توانمندی های فراوانی در ایران و عراق به ویژه در استان های مرزی و همجوار وجود دارد که باید با تسهیل همکاری های بانکی در راستای منافع دو ملت از آن بهره برد.
قاضی زاده هاشمی در بخش دیگری از سخنانش بر همکاری مشترک دو کشور در امر مبارزه با شیوع ویروس کرونا تأکید کرد و افزود: همکاری های بهداشتی، درمانی و دارویی میان مراکز بهداشتی ایران و عراق می تواند به کاهش و از بین بردن ویروس کرونا کمک فراوانی کند.
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان خواستار، افزایش تعاملات هرچه بیشتر مراکز علمی و دانشگاهی در ایران و عراق، تبادل استاد و دانشجو، همکاری میان نهادهای امنیتی در مبارزه با تروریسم و گروه های تروریستی و رایزنی و گفتگوهای مستمر مقامات سیاسی و پارلمانی در موضوعات منطقه ای و بین المللی فیمابین شد.
سفیر عراق در تهران: دولت و پارلمان عراق از توسعه مناسبات با ایران استقبال میکند
در ادامه این دیدار نصیر عبدالمحسن عبدالله سفیر عراق در تهران ارتباطات عراق و جمهوری اسلامی ایران را روابطی نمونه در میان کشورهای منطقه دانست و گفت: دولت و پارلمان عراق از هرگونه طرح و اقدامی برای توسعه مناسبات با جمهوری اسلامی ایران استقبال و حمایت می کند.
وی با تأکید بر تقویت مناسبات اقتصادی و بازرگانی فیمابین بیان داشت: تشکیل کمیته ای مشترک از فعالان و متخصصان اقتصادی ایرانی و عراقی می تواند بستر گسترش همکاری های فیمابین و رفع موانع موجود را فراهم کند.
نصیر عبدالمحسن عبدالله در پایان بر تبادل نظرات و گفتگو میان مقامات عالیرتبه دو کشور، توسعه توریسم زیارتی و سلامت تأکید کرد.
به گزارش خانه ملت، در این دیدار شارلی انویه تکیه، قدرت الله حمزه شلمزاری، انور حبیب زاده بوکانی و ابراهیم رضایی نمایندگان آشوریان، اردل و فارسان، بوکان و دشتستان در مجلس شورای اسلامی و از اعضا گروه دوستی پارلمانی جمهوری اسلامی ایران و عراق در اظهاراتی بر تقویت و تحکیم ارتباطات فیمابین، توسعه مراودات اقتصادی، حمایت از روند سیاسی و حفظ تمامیت ارضی عراق تأکید کردند.
انتهای پیام
منبع: ایسنا